Elke trendy bar heeft tegenwoordig wel mocktails op de kaart staan. Het succes van deze non-alcoholische drankjes zit al een paar jaar in de lift en daar lijkt deze zomer geen verandering in te komen. Mocktails zijn erg lekkere drankjes die je dorst meteen lessen. Bovendien brengen deze cocktails heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee en maken ze een einde aan de vervelende katers.

Wat is een mocktail juist?

Mocktails zijn non-alcoholische drankjes die de kleur en de smaak van een echte cocktail nabootsen. De drankjes bestaan meestal uit een mix van vruchtensapjes, al wordt er ook wel eens frisdrank aan toegevoegd. Bekende voorbeelden van een mocktail zijn de maagd Pina Colada de alcoholvrije mojito. Een mocktail heeft een erg tropische uitstraling, waardoor je je meteen op een parelwit strand waant. Bovendien hebben deze drankjes geen bijwerkingen en voel je je de volgende dag dan ook kiplekker!

Een gezond en energierijk alternatief

Het grootste voordeel van een mocktail is dat ze heel wat gezonder zijn dan een standaard cocktail. Het is geen geheim dat alcohol erg nadelig voor je gezondheid is. Alcoholische dranken brengen de lever, de alvleesklier en het immuunsysteem vaak onomkeerbare schade toe. Aan een mocktail worden er daarentegen heel wat voedzame ingrediënten toegevoegd. De drankjes bestaan uit vers fruit, kokoswater en/of gezonde kruiden. Dankzij een mocktail krijg je ontzettend veel vitaminen en andere goede voedingsstoffen binnen. Je zal je meteen beter in je vel voelen en ook je energiepeil zal meteen stijgen.

Geen overgewicht meer

Verder is een mocktail ook erg goed voor je gewicht. Alcohol bevat veel calorieën en wekt de eetlust vaak op. Het aantal calorieën van een mocktail bepaal je zelf. Deze drankjes geven je trouwens een erg vol gevoel. Als je veel fruit toevoegt, kan een mocktail zelfs een aanvulling op je maaltijd zijn. Door de mocktails met echt fruit of andere etenswaren af te werken, kan je dit drankje als een klein voorgerechtje of een luchtig dessert serveren!

Geen katers meer

Een paar cocktails leveren je de volgende dag al snel verschrikkelijke hoofdpijn op. Je brengt de hele dag met een kater door en je hele planning valt in het water. Met een mocktail heb je hier geen last van. Bovendien beïnvloeden deze non-alcoholische drankjes je slaap niet. Je slaap wordt niet verstoord en aan slaapkwaliteit hoef je ook niet in te leveren. Meer nog, de vitaminen en gezonde voedingsstoffen zijn erg bevorderlijk voor je nachtrust. Je slaapt rustiger en je lichaam kan zich zo volledig ontspannen. Je wordt de volgende dag dan ook fit wakker en je vat de dag vol energie aan!

Comments are closed.