Frisdrank is een populaire keuze voor veel klanten, zowel volwassenen als kinderen. Er zijn namelijk tal van verschillende soorten frisdrank. Van traditionele frisdranken zoals cola en sinas tot aan suikervrije opties en ambachtelijke merken. Qua frisdrank zit er voor iedereen wel wat bij. Het drankje is dus onmisbaar op de kaart van jouw horecazaak. Maar waar moet je allemaal aan denken bij de inkoop? 

Frisdrankselectie

Zoals eerder benoemd zijn er dus enorm veel verschillende soorten frisdrank. Maar wat moet je kiezen voor jouw horecazaak? Cola, Ice Tea, Sinas, Cassis en Lemon worden gezien als de populairste frisdranken in de horeca. Het is dus zeker aan te raden om je klanten in ieder geval de keuze te geven uit deze vijf soorten. 

Binnen deze vijf populaire soorten zijn er allerlei varianten. Zo valt onder cola bijvoorbeeld cola light, cola zero, cola cherry en ga maar door. Hetzelfde geldt voor Ice Tea en Lemon. Ice Tea varieert in smaken als citroen en perzik en onder Lemon vallen de frisdranken Sprite en 7Up.

Gezondheid

Omtrent frisdrank zijn er een aantal trends waar je als horecazaak op in kan spelen. Een hiervan is gezondheid. Hierdoor zijn frisdranken met een laag caloriegehalte tegenwoordig populair. Ook zijn veel consumenten gaan op zoek naar frisdranken zonder geur-, kleur-, en smaakstoffen. Light en andere gezonde varianten aanbieden is dus aan te raden.

Groothandels

Groothandels dienen als tussenpersonen tussen de frisdrankfabrikanten en de horecazaken. Zij zijn dus een belangrijke schakel in dit proces. Groothandels (zoals vandijkgroothandel.com) verschillen in hun assortiment aan merken, smaken en gezondere opties. Ook is er vaak keuze in verpakkingen zoals blikjes en flessen. Om de juiste frisdrankgroothandel te kiezen zijn hieronder daarom een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  • Merken en assortiment: kies een groothandel die de merken en smaken aanbiedt die aansluiten bij jouw doelgroep.
  • Kwaliteit: ga voor een groothandel met hoge kwaliteit. Bijvoorbeeld op het gebied van versheid voor koolzuurhoudende dranken.
  • Leverings- en voorraadbeheer: bekijk van tevoren de minimale bestelhoeveelheden en voorraadbeheeropties. Hiermee kan je kosten en tijd besparen.
  • Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: is duurzaamheid belangrijk voor jouw bedrijf? Ga dan voor een groothandel met milieuvriendelijke verpakkingen, werkwijzen etc.
  • Reputatie: vraag andere soortgelijke bedrijven naar hun ervaringen met de groothandel en vergelijk.

Door bovenstaande tips mee te nemen bij het kiezen van een groothandel, vind je een groothandel die past bij jouw bedrijf voor het verkrijgen van de juiste frisdranken.

Comments are closed.