Friet is een onmisbaar bijgerecht in de Nederlandse horeca. Maar wat is eigenlijk de perfecte friet voor jouw zaak? Met de overvloed aan keuzes op de markt kan het lastig zijn om de juiste optie te kiezen. Van verse tot voorgebakken en diepgevroren friet: alles heeft zo zijn voors en tegens.

Voorgebakken friet heeft tal van voordelen voor horecazaken. Allereerst bespaart het tijd en moeite in de keuken. Doordat de friet alvast is voorgebakken, heb jij minder tijd nodig om het te frituren tot het perfecte frietje. En dat scheelt jouw gasten weer wachten. Bovendien zorgt het voor een consistente kwaliteit van de friet, omdat ze al gedeeltelijk zijn voorgebakken volgens specifieke standaarden.

Een ander voordeel van voorgebakken friet is dat het de flexibiliteit van de menukaart vergroot. Het stelt jou als horecaondernemer in staat om snel in te spelen op drukke periodes zonder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit.

Beste voorgebakken friet

De beste voorgebakken friet moet een heerlijke smaak hebben en een knapperige textuur behouden na het afbakken. De friet moet een goede aardappelsmaak hebben zonder overmatig vettig of zacht te zijn en natuurlijk ook een krokant buitenkant. 

De frietjes moeten allemaal dezelfde grootte en vorm hebben, zodat ze gelijkmatig bakken en een uniforme presentatie bieden.

Voorgebakken friet is snel en gemakkelijk te bereiden, met een redelijke baktijd die past bij de behoeften van een drukke keuken. Frietjes die te langzaam of ongelijkmatig bakken, kunnen de efficiëntie van de keuken verstoren. Hoewel friet natuurlijk wat olie nodig heeft om knapperig te worden, is voorgebakken friet niet overdreven vet. Friet die te veel olie absorbeert, zijn niet smakelijk.

Bevroren of koelverse friet

Diepgevroren friet heeft logischerwijs een langere houdbaarheid. Voor horecazaken is het belangrijk om voorraad te hebben die lang meegaat zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Ingevroren friet biedt deze mogelijkheid, waardoor het een praktische keuze is voor zowel grote als kleine ondernemingen.

Bovendien biedt diepvriesfriet het voordeel van consistentie. Elke keer dat je een zak opent, kun je rekenen op dezelfde smaak en textuur, wat essentieel is voor het behouden van tevreden klanten.

Koelverse friet bewaar je in de koeling, maar zijn al wel voorgebakken om jou bereidingstijd te besparen. Deze type friet is vooral geschikt voor horecazaken die een kleinere omloopsnelheid van friet hebben, zoals een pannenkoekenrestaurant. 

Kies het juiste type friet voor jouw horecazaak

Bij het kiezen van het juiste type friet voor jouw horecazaak zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Ten eerste is de bewaartijd belangrijk. Hoe lang kun je de friet bewaren voordat het zijn kwaliteit verliest? Met koelverse friet is de bewaartijd korter dan bij diepvries friet, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van je voorraad.

Daarnaast is de baktijd een cruciale factor, vooral tijdens drukke periodes. Kies voor friet die snel en gelijkmatig gaart, zodat je de wachttijd voor je gasten minimaliseert en de doorstroom in de keuken optimaliseert. Maat en portionering zijn ook belangrijk. Ga voor friet die geschikt is voor jouw serveersuggesties en die gemakkelijk te portioneren is, zodat de presentatie van je gerechten consistent is.

Ga voor kwaliteit met McCain Nederland

Bij het kiezen van het beste type friet voor jouw horecazaak is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals bewaartijd, baktijd, maat en portionering. 

McCain Nederland biedt een scala aan opties die aan al deze criteria voldoen. Van traditionele friet met schil tot wedges en alles daartussenin: het assortiment is ontworpen om aan de diverse behoeften van horecaondernemers te voldoen. 

Op de website is alle productinformatie, inclusief bewaar- en bereidadvies te vinden. Kom je er toch niet uit? Dan staat er een team van specialisten klaar om je te voorzien van een passend advies.

Comments are closed.