In de zomer kunnen de temperaturen snel de pan uit rijzen. Het wordt heet en benauwd, en dat is bijzonder onprettig. Je merkt dat je ademhaling hoger gaat zitten en dat je over je hele lichaam begint te zweten. Je wil het liefst in een zwembad duiken om een beetje te kunnen afkoelen, of onder een ijskoude douche staan met een harde straal. Een manier om de hitte wat beter het hoofd te bieden, is door een ijskoud drankje te drinken. Op deze manier kan je eventjes verkoelen en heb je minder last van de hitte. Maar, welke drankjes zijn nou het meest geschikt voor de warme zomer met de zinderende hitte? Dat lees je hier!

Een gezonde smoothie

In de zomer is fruit het lekkerste om te kunnen eten. Een frisse watermeloen, een tropisch stukje mango of toch een zoet appeltje: eigenlijk is alles goed en valt het meeste in goede aarde. Snijd het fruit dat je wil gebruiken in kleine stukjes, en zorg ervoor dat je de zaadlijsten en pitten verwijdert. Dat is niet bepaald fijn om in je smoothie te hebben. Pak vervolgens er een blender bij en stop al het fruit in deze blender. Daarna kan je ervoor kiezen om amandelmelk of yoghurt toe te voegen zodat jouw smoothie wat dikker wordt, anders heb je enkel een mixje van fruit, wat nog niet echt een smoothie maakt. Als je graag een vegan smoothie wilt, dan kies je voor amandelmelk. Op deze manier kunnen mensen die een lactose-intolerantie hebben de smoothie ook drinken, wel zo prettig. Daarnaast komen er geen dierlijke producten aan te pas, wat goed voor het milieu is. Bij zo’n smoothie voel je je pas echt prettig!

Een romige milkshake

Heb je meer zin in iets zoets maar je weet niet wat je kan maken? Ga voor een overheerlijke milkshake. Kies ijs uit dat je fijn vindt: cookie dough van Ben & Jerry’s, of juist het traditionele slagroom- of vanille-ijs van Hertog. In een milkshake is eigenlijk alles lekker. Stop deze ijsbollen in een blender en gooi er wat melk bij. Je kan kiezen voor gewone koemelk maar ook voor haver- of amandelmelk, de keus is aan jou.

Huisgemaakte icetea

Icetea is een van de populairste drankjes in de zonnige zomer. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Je kan alle kanten op met icetea: wil je bijvoorbeeld, mango, perzik of citroen? Alle icetea smaakt anders en je kan afhankelijk van je humeur voor een bepaalde soort kiezen. Icetea met citroen is een van de beste manieren om de hitte te trotseren. Je kan een schijfje citroen aan het glas toevoegen zodat het wat meer flair en uitstraling krijgt. Heerlijk!

Comments are closed.