Als je van eten houdt en een aantal echt fantastische bestemmingen voor fijnproevers wilt verkennen, hebben we de lijst voor je! Het toevoegen van culinaire activiteiten aan je vakantieroute is een van de beste manieren om de cultuur van de bestemming waar je je bevindt te ervaren.

Mendoza, Argentinië

Enkele van de beste wijnen komen uit Mendoza, maar wist je ook dat de Argentijnse stad de perfecte plek is voor fijnproevers die willen genieten van alle drie de pijlers van goed reizen op één bestemming: lekker eten, wijn en avonturen. Veel van de beste wijnhuizen in de regio serveren indrukwekkende wijnlunches met meerdere gangen vanuit hun wijnmakerij restaurants die vaak een adembenemend uitzicht op de Andes hebben.

Toscane, Italië

Een van de belangrijkste dingen op de verlanglijstjes van de meeste fijnproevers is het volgen van kooklessen in Italië. Wie droomt er niet van het maken van malse, zelfgemaakte pasta en rijke tomatensauzen, het drinken van wijn in Toscane en het eten van zilte olijven en antipasto op het terras met uitzicht op de wijngaarden. Deze ervaring is overal in Italië te vinden – er is geen tekort aan kookscholen en wijnproeverijen.

Tokio, Japan

In Tokio vind je de meest verse, beste en meest verbazingwekkende sushi ter wereld. Als dat niet genoeg reden is om naar Japan te gaan voor je volgende foodie vakantie, dan weten we het ook niet meer. Wat dacht je van de echt leuke, coole izakaya’s die je kunt vinden in alle steegjes en kleine straatjes in de stad. Het is de droom van een avontuurlijke fijnproever. In Japan kun je het beste eten van elk soort gerecht dat ze maken, van gyoza tot okonomiyaki tot ramen en takoyaki. Bijna elke chef-kok is een meester in zijn keuken.

Bangkok, Thailand

Thais eten is een universeel geliefde keuken. Authentieke Thaise gerechten proberen zoals ze bedoeld waren om te worden gegeten (op een avondmarkt of van een straatverkoper in Thailand) is een van de beste culinaire ervaringen die je kunt hebben. In Bangkok zijn er mogelijkheden voor kooklessen, food tours en streetfood. Voor een nog uniekere ervaring ga je de stad uit naar de nabijgelegen drijvende markten om getuige te zijn van iets dat je nergens anders zult zien.

Mexico-stad, Mexico

Als je houdt van burrito´s, taco´s en enchilada´s, dan mag een culinaire trip naar Mexico City zeker bovenaan je lijstje staan! Er zijn veel geweldige eetervaringen in Mexico-Stad. Probeer zeker veel verschillende mezcals en tequilas en breng een dag door met ronddwalen in Mercado Roma en het proeven van geweldige gerechten. Maak zeker ook een foodtour waar je nieuwe dingen zult ontdekken of als je nog nooit een tortilla hebt gemaakt, dan is dit het ideale moment.

Comments are closed.