Groene smoothies zouden deel uit moeten maken van het voedingspatroon van iedereen die bewust met zijn of haar gezondheid bezig is, dat is zeker. Als je nog nieuw bent in de wereld van de smoothies, is het natuurlijk niet altijd gemakkelijk om precies te weten hoe je zo’n drankje met maken.

Het goede nieuws? Er bestaan heel wat manieren – en hieronder krijg je enkele goede tips om daar het beste van te maken!

3 tips voor heerlijke, gezonde groene smoothies

1. Banaan als basis

Als eerste is het geen slecht idee om banaan te gebruiken als basis voor je groene smoothies en dat heeft verschillende redenen. Zo is banaan natuurlijk erg gezond en voegt het natuurlijke suikers, vitamines en mineralen toe aan je smoothie. Daarbij komt ook nog eens dat bananen heel wat vezels bevatten én je smoothie een aangename, zachte structuur geven.

Welke smoothie je dus ook maakt, een banaan toevoegen is een goede eerste stap. Zorg er wel voor dat de banaan rijp genoeg is, zodat je smoothie niet vreemd smaakt of een onaangename textuur krijgt!

2. Vergeet geen groene groenten

Een groene smoothie is niet zomaar groen, juist? Naast een gezond stukje fruit is het essentieel dat je de juiste groene groenten in je smoothie doet. Veel mensen kiezen voor spinazie, eventueel diepgevroren in blokjes zodat je gemakkelijker een vaste hoeveelheid kunt gebruiken.

Spinazie bevat heel wat antioxidanten en ook chlorofyl, een uiterst belangrijke stof die bijdraagt aan je gezondheid op zoveel vlakken. Zowel spinazie als veel andere groenten zijn daarbij ook een goede bron van vezels en eiwitten!

3. De extra’s zijn ook belangrijk

Een standaard recept vinden voor een groene smoothie is helemaal niet zo moeilijk meer: zowel offline als online bestaan er meer dan genoeg mogelijkheden, en dat maakt de zoektocht naar een smoothie die jij lekker vindt én gezond is natuurlijk veel gemakkelijker.

Toch kan je altijd zelf experimenteren met unieke combinaties om je smoothie een persoonlijke toets te geven. Denk maar aan een groene smoothie met extra lijnzaad of zelfs hennepzaden, die het geheel een zachte, romige textuur geven!

4. Voeg eiwitten toe als sporter

Ten slotte loont het de moeite om als sporter op zoek te gaan naar groene smoothies die bijdragen aan je spierherstel en gezondheid. Waarom voeg je bijvoorbeeld geen plantaardig eiwitpoeder aan je smoothie toe, zodat je meer proteïnen binnen krijgt en dus je herstel bevordert?

Let er hierbij wel op dat je een goede verhouding vindt tussen de hoeveelheid water en poeder. Zo verkrijg je een aangename textuur én de best mogelijke smaak!

Comments are closed.