Je kent het wel: je hebt zin om een feestje te geven en begint met het opschrijven van alle benodigdheden. Een locatie, hapjes en drankjes, uitnodigingen, decoratie of versiering en meubels. Er komt enorm veel kijken bij het organiseren van een geschikt feestje, en het is daarom verstandig om van tevoren goed te bedenken wat het thema van jouw feestje precies wordt en hoe je dit thema wil laten terug komen tijdens jouw feestje. Een manier om dit voor elkaar te krijgen, is door hapjes en drankjes te serveren helemaal in stijl van jouw feest. Een leuk thema is bijvoorbeeld USA, waarin je allemaal Amerikaanse vlaggen kan ophangen, een opblaasbaar vrijheidsbeeld in de kamer kan neerzetten, en smakelijke Amerikaanse hapjes en drankjes op tafel kan toveren. Lees hieronder met welke recepten jij zalige Amerikaanse hapjes kunt creëren. Smakelijk!

Geglazuurde donuts

Donuts zijn uitgevonden in de USA. Een zoete gefrituurde snack die nooit gaat vervelen. Kies voor een laagje van suiker of glazuur om voor de standaard, basic donut te gaan waar het allemaal mee begonnen is. Combineer bloem, gist, melk, suiker, eieren, boter, zout, water en olie en kneed een mooi deeg ervan. Leg dit bolletje deeg in de frituurpan en laat de donut afkoelen. Besprenkel de donut met een laagje suiker en klaar!

Mini-hamburgertjes

Een hamburger is het eerste eetwaar dat mensen associeren met de Verenigde Staten. Er zijn hier zoveel verschillende fastfoodketens, zoals Wendy’s, Five Guys of Carl’s Junior, dat je hier wel iets mee moet doen op jouw American Party. In de supermarkt kan je tegenwoordig afbakbroodjes kopen in de vorm van mini-hamburgerbroodjes. Op deze manier kan je zelf een soort borrelhapje in elkaar draaien dat helemaal in de stijl van Amerika is. Draai van gehakt mini-hamburgers en bak deze in de pan. Snijd een tomaat in stukken, en maak een persoonlijke burgersaus van augurk voor op de hamburgers. Leg ook wat sla en kaas neer, zodat iedereen zijn eigen hamburger kan beleggen met zijn of haar favoriete ingrediënten.

New York Cheesecake

Een onmisbaar product voor op jouw feestje: New York Cheesecake is een waar fenomeen in de Verenigde Staten. Iedere minuut zitten er wel zes mensen een stukje cheesecake te eten in dat land, dus dat het een populair gebakje is, hoeven we je geen twee keer te vertellen. Dat is natuurlijk niet zonder reden: zo’n cheesecake is heerlijk romig en valt niet te zwaar op de maag. Het frisse zuurtje van de citroen maakt dat je blijft eten. Kies voor een krokante bodem van heerlijke biscuits, zodat je cheesecake niet te zompig wordt. Zo heb je ook nog een heerlijke bite!

Comments are closed.