Het is alweer bijna zomer. Dit betekent dat je veel in blote kleding gaat rondlopen vanwege de hoge temperaturen. Je wil je zelfverzekerd en goed in je vel voelen, en dit krijg je het beste voor elkaar door flink in de sportschool te keer te gaan. In die ene bikini straal jij dan de sterren van de hemel, omdat jij weet dat je je goed in je vel voelt. Die zelfvertrouwen zijn zichtbaar voor de volledige wereld, en dat is iets waar je maar al te trots op mag zijn. Gelukkig kan je ook goed op je voeding letten als je niet zo’n sportfanaat bent. Als je je voeding trackt en voedzame keuzes maakt, dan kan je ook flink wat kilootjes verliezen. Hieronder staan een aantal lunchrecepten die lekker en ook gezond zijn: twee vliegen in één klap! Geniet ervan: jij steelt de show op het strand met dat prachtige lijf!

Havermout, banaan en ei pannenkoekjes

Allereerst kan je smakelijke pancakes maken waar je je vingers bij wil aflikken. Deze pancakes zijn enorm simpel te maken, dus je hoeft geen keukenprins of keukenprinses om deze pannenkoekjes op tafel te toveren. Allereerst pak je de havermout. Deze maak je fijn met een mixer of keukenmachine. Daarna voeg je een scheutje melk aan het geheel toe om het allemaal wat vloeibaarder te maken. Prak daarna de banaan fijn en krak het ei. Op deze manier wordt het een dikker geheel dat je perfect kan gieten in de vorm van een kleine pancake. Roer het beslag door met een garde en pak een lepel om een pannenkoekje in de pan te maken. Heerlijk!

Overnight oats

Overnight oats zijn het meest easy recept voor in de ochtend of bij de lunch. Je maakt dit recept al de avond van tevoren, zodat je het gelijk in je mond kan schuiven tijdens de lunch. Heb je dus weinig tijd, dan is dit jouw lunchrecept to go! Pak een leeg potje of jampotje erbij en dit is de basis voor jouw ontbijt. Doe de havermout in dit potje en doe er dan wat amandelmelk bij. Kies dan voor wat cacaopoeder voor een chocoladesmaaksensatie!

Een wrap

Een volkoren tortillawrap kan ook onwijs lekker zijn als lunch, zeker als je niet echt een zoetekauw bent maar liever een hartig gerecht eet. De wrap kan bekleden met sla, en diverse groenten, zoals sla, tomaat, wortel, paprika, rucola en/of ui. Als je graag ook nog wat bite wil kan je kiezen voor tonijn, gerookte kip of gerookte zalm. Een heerlijk combi! Mis je nog wat spread, kies dan voor huttenkäse, philadelphia zuivelspread of cottage cheese. Hier zitten veel eiwitten of proteïnen in, die voor een vol gevoel zorgen. Zo ga je jezelf niet overeten, iets wat bij veel mensen op de loer ligt. Dat is nog eens bewust en duurzaam eten!

Comments are closed.